Dori dozasi

Dori dozasi

Ona suyuqligini injektor (jet nasosi) yordamida tomchilatib yuborish orqali tayyorlash uchun oddiy usul ishlatiladi: 1,5-2 litr hajmli plastik idishga 250 g kaliy sulfat tushiring; Suvni o’g’it bilan shishaga quying (200 litr uchun 1 litr – 250 g); shishani qopqoq bilan yoping va yaxshilab silkiting; eritmaning konsentratsiyasi 1: 4 (o’g’itning 1 qismi suvning 4 qismiga). Bog ‘daraxtlari va butalarini kuzgi bezashga tayyorgarlik ko’rish uchun quyidagilar zarur: mutanosiblikka rioya qilish kerak – 1 m3 uchun 35-40 g kaliy sulfat; iste’mol qilish – 10 litr suv uchun – 2 osh qoshiq. l. slayd bilan; iliq suvdan foydalanish yaxshiroq – kamida 30C; o’g’it tez eriydi, 4-5 minut ichida. Bog ‘ekinlari uchun Dori dozasi va ovqatlantirish rejimiga qat’iy rioya qilish kerak: tayyorlash pomidorining dozasi – qazish paytida 1 m3 uchun 20 g ishlatiladi; yozda ikkilamchi foydalanish 10 litr suv uchun 30 g miqdorida sug’orish bilan amalga oshiriladi; bodring, qalampir, baqlajon – qazish jarayonida 1 m3 uchun 15 g sug’orish uchun etarli bo’ladi, 10 litr uchun 25 g eritma tayyorlanadi; karam va sholg’om uchun nisbatlar kuzatiladi – 1 m3 uchun 25 g bahorda qo’llash bilan; yozgi ishlov berish paytida – bir chelak suv uchun 30-40 g; kartoshka – sayt qazishda 1 m3 uchun 30-35 g kaliy sulfat ishlatiladi; sug’orishdan keyin yozda eng yaxshi kiyinish – 10 litr suv uchun 40 g nisbatda eritma; qulupnay, qulupnay va boshqa berry butalar 1 m3 uchun 15-20 g iste’mol qiladi.
Manba: https://dagslo4ars.ru/sulfat-kaliya-vnutr/